De eerste werkweek
Door: Hans Berghorst
Blijf op de hoogte en volg Hans
23 Maart 2007 | Nigeria, Lagos
De eerste werkweek zit erop, morgen vlieg ik terug naar Nederland. Volgende week on tour met mijn opvolger langs de locaties van Cheese om hem in te werken en dan begin ik 1 april echt in Nigeria.
Vandaag was de "Key distributor" dag. Dat zijn onze grote klanten, die 1x per jaar samenkomen om met ons bij te praten over marktontwikkelingen, nieuwe producten etc. Veelal gekleed in traditionele gewaden en geopend met een gebed. Het openingsgebed door een christen, het sluitingsgebed door een moslim, dus echt oecomenisch. De mensen zijn hier sowieso erg religieus met een mix van christendom in het Zuiden en streng moslim, incl. de sharia in het Noorden van het land. Bijeenkomsten, zoals deze verlopen heel formeel met veel plichtplegingen, maar ook ruimte voor humor en verhitte discussies. Vanavond was er het relaunch feest van ons Peak merk, waar 2.000 mensen voor uitgenodigd waren. Veel muziek, eten (waar erg veel belangstelling voor is)en vuurwerk. De Nigeriaanse Frans Bauer trad op, dus iedereen uit z'n dak. Feesten zijn hier op tijd afgelopen, dus om 21.30 was ik weer thuis. Morgen ga ik proberen of de wasmachine het doet en de boel hier wat verder verkennen. Tunde, mijn chauffeur is hier goed bekend, dus het zal wel lukken.
groeten allemaal, uit een nog steeds warm Lagos.
Ik heb wat foto's van het huidige huis ge upload, meer indrukken later.
groeten allemaal, uit een nog steeds warm Lagos.
Ik heb wat foto's van het huidige huis ge upload, meer indrukken later.
24 Maart 2007 - 10:19
Ivonne & Jo:
Hoi Hans,
Heel leuk deze web-log, zo kunnen we een beetje een indruk krijgen van het reilen en zeilen in Nigeria. Geeft de taal geen al te grote problemen? Hoe reageren de lokale mensen binnen Peak op weer een nieuwe manager of maakt het ze niet uit wie de " baas" is.
Zijn benieuwd naar je volgende bericht.
Groeten van Ivonne en Jo -
24 Maart 2007 - 14:39
Jeanine:
en drukke week gehad,veel nieuwe indrukken zeker,maar allemaal best spannend en je gaat de uitdaging natuurlijk gewoon aan
veel suc 6 en de hartelijke groetjes van de mikkies uit lekkerland