Paasvakantie
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
13 April 2009 | Nederland, De Bult
We zijn weer even terug in Nederland. In tegenstelling tot de meeste scholen in Nederland heeft de Netherlands School Lagos nog gewoon twee weken Paasvakantie. Dus een uitstekende gelegenheid om Nederland te bezoeken. Bijkomend voordeel voor Boris, hij kan hier in Nederland weer gewoon twee weken naar school, en dat vindt hij misschien nog wel het leukste van de vakantie. We zijn vorige week zaterdag ochtend om half zes aangekomen en om 10.00 uur stond ik alweer met Boris op het voetbalveld. Hij mocht voor het eerst meedoen met de E-tjes en dat ging goed. Met 7-3 gewonnen en Boris was goed voor 3 doelpunten en 2 voorzetten. Helemaal trots dus. Een week later (afgelopen zaterdag) ging het wat minder, in de F1 met 15-3 verloren, je kunt niet altijd winnen.
De zondag ben ik zelf doorgevlogen naar Dubai voor onze distributor conference. Een keer per 2 jaar wordt er een buitenlandse trip gemaakt met onze grootste klanten, voor een conference en ontspanning. Ook in deze tijd van de broekriem aanhalen zeker de moeite (en de kosten) waard. We vragen nogal wat van ze op gebied van verkoop, pricing en support van onze business. Het is allemaal wat dat betreft wat minder vrijblijvend. En dan is zo’n conference een uitgelezen gelegenheid om de neuzen allemaal de zelfde kant op te richten. We willen per slot van rekening blijven groeien en geld verdienen en dat kan alleen met goed gemotiveerde klanten. Maar natuurlijk ook tijd voor ontspanning en, zeer belangrijk voor de distributors, voldoende tijd voor shopping. Dubai is natuurlijk het Walhalla op dat gebied, al wordt alles daar door de crisis ook minder. Weinig shoppers in de malls, bijna alle winkels geven forse discounts en de bouwkranen staan overwegend stil. Er is de laatste jaren verschrikkelijk veel geinvesteerd in hotels, winkels, infrastructuur, je kunt je er haast geen voorstelling van maken. En nu komt de klap, toeristen blijven weg en dat is wel 1 van de pilaren waar de nieuwe economie hier op drijft. Maar het blijft een samenleving die raakt aan decadentie. De brandweercommandant komt in z’n sportauto naar de brandweeroefening, in de winkels zijn de meest exclusieve goederen verkrijgbaar en ondanks dat Dubai in the middle of the desert ligt, is dankzij irrigatie het landschap wonderbaarlijk groen.
Ook in Nederland is het natuurlijk shopping time. Aangezien we in Nigeria alleen zomerkleren nodig hebben en deze erg slecht of niet verkrijgbaar zijn, moet er in de Paasvakantie natuurlijk fors geshopt worden. Per slot van rekening moeten we er weer een jaar mee vooruit.
En verder lekker genieten van het weer en ons huis in Nederland.
Aanstaande zaterdag gaan we weer richting Nigeria, voor een week of tien voor Adrie en Boris, dan begint alweer de zomervakantie.
Groet en vrolijk Pasen,
Hans
14 April 2009 - 12:04
Heleen:
Dag mensen,
Lekker om weer even hier te zijn he!! en ook hier is het mooi weer! pasen goed doorgekomen? wij wel..gewoon een beetje rustig aan doen en een brunchje, etentje hier en daar en dan zijn de dagen alweer voorbij!
Fijne dagen samen, en shopze!! genoeg leuks in de winkels..ik ben nu al helemaal blut van al dat moois!! XX -
16 April 2009 - 13:43
Marcella:
Hallo allemaal. Leuk om weer een berichtje te ontvangen van jullie. Nog 1 weekje school dan hebben ze hier twee weekies mei vakantie. Wat betreft het shoppen, mij is het ook weer aardig gelukt!!! blijft altijd leuk. groetjes allemaal vanuit het zonnige Streefkerk. -
17 April 2009 - 09:02
Marlies:
Was weer erg gezellig. Een hele goeie reis en tot over tien weken. Lieve groet ronald, marlies, luuk en chiel.