Vietnam, voormalig Saigon
Door: Hans Berghorst
Blijf op de hoogte en volg Hans
28 Juli 2007 | Vietnam, Hanoi
Hallo Allemaal,
Terwijl jullie in Nederland waarschijnlijk op deze zondagmorgen nog op 1 oor liggen, ben ik inmiddels aangekomen in Ho Chi Min City (Saigon). Met weemoed heb ik Bangkok verlaten, want dat is toch wel een erg mooie stad. En de mensen zijn er overal erg vriendelijk, vandaar de bijnaam Land of 1000 smiles voor Thailand. Gisteren de stad wat verkend in de hitte (38 grC) dus vaak even tussendoor de ge-airco-de shoppingmalls in die Bangkok rijk is. Redelijk decadent en scherp in tegenstelling tot de 1.000en shops langs de straat waar je alle imitaties van merkartikelen kunt kopen. Plus natuurlijk de even zovele standjes waar je wat te eten kunt kopen. Naast de 1.000 smiles ook zeker de 1.000 geuren, je neus komt tijd tekort om alles een plaatsje te kunnen geven. Vanmorgen om 09.00 uur naar HCMC gevlogen, is maar een klein stukje van 75 minuten vliegen. Op het vliegveld Peter (Eshikena)ontmoet, mijn sales collega uit Lagos, met wie ik de rest van het programma ga doen. Vietnam is anders dan Thailand, ver achter in ontwikkeling, maar zich ook heel snel ontwikkelend. We (Friesland Foods Dutch Lady Vietnam) hebben hier 1 fabriek en zijn druk doende een tweede te bouwen, die in januari 2008 in productie gaat. De afstanden in dit land zijn groot. De tweede fabriek komt bij Hanoi, zo'n 2000 kilometer van HCMC. De komende dagen hebben we een druk programma en woensdag gaan we door naar Jakarta.
Groeten,
Hans
Groeten,
Hans
29 Juli 2007 - 12:39
Heleen:
Hahah, nu is het middag, dus niet meer op 1 oor, computer aan en ja hoor, daar is ie weer "ome Hans in zijn grote cultuur-avontuur".
Je bent nu wel heel erg ver weg! straks dan ook nog Jakarta!, nou kijk je ogen uit zou ik zeggen!
X
29 Juli 2007 - 15:39
John:
Je kunt je wel "cosmopolitiet"noemen intussen.Het moet wel relexed zijn in Azië en Lagos even kunnen vergeten.Goed dat je na thuiskomst nog enkele dagen naar de Efteling gaat om af te kicken!Afgelopen zaterdag hebben we in Rotterdam het Caribische carnaval meegemaakt.Heftig vooral de decibels die daar elke norm overschrijden en dat 2,5 km lang en dus enkele uren moeten ondergaan.Vrolijke boel daar met daarna piepende oren wat vlgs mij niet door de drank kwam !Kreeg overigens op zowel 27 als 29 juli een bericht van je binnen.Veel plezier daar nog en goede reis terug.John -
30 Juli 2007 - 09:02
Martin W:
He Hans,
goed te lezen dat je de regio aan het verkennen bent. Als je ietst ziet voor Cheese dan..... Veel plezier -
30 Juli 2007 - 16:53
Suuz:
ome hans, errug leuk weer een verhaaltje van je te lezen! Heb tante a3 en boris gelukkig nog even gesproken, en boris te horen heeft tie zin om te gaan! De reden.... zn moeder in het zwembad gooien!!! nou ja het zal best leuk worden daar!!!
liefs suzanne -
30 Juli 2007 - 17:34
Lida:
Jij komt nog eens ergens een hele ervaring.adrie en Boris zijn zaterdag bij ons op visite geweest.en natuurlijk over de terugreis van jou gesproken maar ook over het vertrek van jullie samen. Het word nu wel spannend volgens adrie,ook wel een beetje zenuwachtend.maar wel een uitdaging en Boris heeft er nu ook wel zin in.Nou Hans nog veel plezier op de verdere terug reis en tot weerziens in Holland
Groetjes van de Langerakjes en een poot van Bono