Klaar voor de reis - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Hans Berghorst - WaarBenJij.nu Klaar voor de reis - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Hans Berghorst - WaarBenJij.nu

Klaar voor de reis

Door: Hans Berghorst

Blijf op de hoogte en volg Hans

23 Juli 2007 | Nigeria, Lagos

Hallo allemaal,

De voorlopig laatste avond in Lagos. Morgen ga ik op weg naar Thailand. De koffer staat gepakt (met niet teveel erin), het paspoort van visa voorzien en, dat hoort er ook bij, het laatste wasje in de machine. Om 16.00 vlieg ik naar Dubai, een stop-over van ca. 6 uur aldaar en ik hoop woensdag 18.00 uur plaatselijke tijd in Bangkok aan te komen.
De afgelopen week was er weinig regen in Lagos en meteen loopt het verkeer stukken beter. Bijna geen files en af en toe ook flink veel zon. Vanaf donderdag hebben we een Nederlands stel op pre assignment bezoek gehad die wellicht de stap naar Nigeria gaan ondernemen. In een paar dagen dagen moeten ze de juiste indrukken opdoen van het land, de omstandigheden, de zon- en de schaduwkanten. Vanavond stappen ze op het vliegtuig terug en kan de afweging echt beginnen. Afgelopen zaterdag zijn we met een aantal mensen naar de (katholieke)kerk geweest voor het huwelijk van de man (en vrouw) die ons opvangt als je aankomt op het vliegveld. Hij was blij verrast dat er zoveel witneuzen op z'n bruiloft kwamen. Simultaan trouwen, 4 paren tegelijk, heel efficient en traditioneel. Bruiden in het wit, mannnen in westerse kostuums en met veel kant aan de overhemden. De dienst begon natuurlijk te laat, maar was reeds na ruim anderhalf uur afgelopen. Een deel ging door naar de receptie, een deel waaronder ik naar huis. Als kado heeft hij van de expats een grill/magnetron gekregen, ik hoop alleen dat z'n stroomverziening thuis dit toelaat. Op zondagmorgen al vroeg naar de beachhut geweest. Dit is toch een wel een oase van rust, vergeleken met Lagos waar je in ieder geval constant verkeer hoort en de montone dreun van de generatoren. Daarna door naar Lekki market met de bezoekers en winkelen bij Shoprite. En een heerlijke cappucino in de Italiaanse koffiebar. Voor Adrie en Boris komt het nu echt dichtbij. Vandaag heb ik het vervoer naar Schiphol geregeld op 17 augustus want zo'n wegbrengsessie zien we niet echt zitten. Plus het feit natuurlijk dat we met 6 koffers en drie trolleys aan de reis gaan beginnen, volgestouwd met kleding, Play station en Nintendo. De eerste week hier ben ik nog vrij, vooral om Adrie wegwijs te maken en alvast een beetje te wennen.

Eenieder die deze website leest, hartelijk bedankt, zeker ook voor jullie reacties. Zolang jullie blijven reageren hou ik de weblog in de lucht.

Groeten allemaal,

Hans

• 23 Juli 2007 - 20:09

Willem:

Hoi Hans, ondanks dat ik niet elke keer reageer lees ik met veel plezier, Marion ook trouwens!,jouw avonturen in TakaTuku land. Dus, keep up the good job! Veel plezier met de gezinshereniging.
    Wij hebben onze volksverhuizing nog niet geheel afgerond. We zijn wel over , maar de plaatselijke kringloop en de vuilstort sluiten spontaan de deuren en openen overal filialen vanwege onze constante aanvoer.
    Als alles uit ons oude huis is , hebben we waarschijnlijk nog wel tijden nodig om alles op orde te krijgen, maar gelukkig heb ik 7 weken vakantie..... Nou ja, vakantie.........

• 24 Juli 2007 - 09:02

Heleen:

Daar zijn we weer....
    Misschien dat je dit nog ergens leest...een hele goede reis!
    En het aftellen kan nu echt beginnen..

Groetjes

• 27 Juli 2007 - 09:22

Tonnie Van Druten:

Hans,

Voordat je erover denkt om te stoppen met de website, een reactie terug. Vooral niet stoppen ondanks dat ik niet terug mail, lezen we je belevenissen met veel plezier.

Heel veel groeten,
    Fam. Van Druten