Een wereld van verschil - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Hans Berghorst - WaarBenJij.nu Een wereld van verschil - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Hans Berghorst - WaarBenJij.nu

Een wereld van verschil

Door: Hans Berghorst

Blijf op de hoogte en volg Hans

28 Juli 2007 | Thailand, Bangkok

Hallo allemaal,

Afgelopen woensdagavond ben ik vanuit Dubai in Bangkok aangekomen.Ik had er al een beetje rekening mee gehouden na de incheckperikelen in Lagos, en jawel hoor, de koffer rolde niet van de band. Wel vriendelijk geholpen door de afhandelende stewardess (Fly Emirates), formulieren ingevuld, geld gekregen voor noodaankopen en de afspraak dat ik voor 11.00 uur de volgende dag hoor of m'n koffer getraceerd is. Gelukkig stond de chauffeur er nog die me naar het hotel zou brengen. Met het beeld van Lagos in gedachten rij je het vliegveld af, maar wat een wereld van verschil! Goede brede wegen, schoon en iedereen heel gedisciplineerd. Ook hier veel verkeersdrukte, maar alles in alle rust en zonder het constante getoeter en voordringen zoals in Nigeria. Goed hotel, met prachtig uitzicht vanaf de 32e verdieping. Overal erg vriendelijke mensen, behulpzaam en servicegercht. Ik heb inmiddels onze twee fabrieken hier bezocht en een soyamelk leverancier. Gisteren op ons hoofdkantoor hier geweest voor wat afspraken (veel van opgestoken) en 's middags met de salesmanager winkels bezocht. Alle grote retailers zijn hier aanwezig, het assortiment is erg groot en competitie hard. Friesland Foods groeit hier snel en heeft een mooi pakket aan dagverse en houdbare zuivel. Ook soyamelk producten, want dat wordt hier veel gedronken. Gisteravond naar de verjaardag geweest van de vrouw van mijn operations collega hier, hij uit NL, zij is Thaise. Heel gezellig, warm & gastvrij, heerlijk eten en leuk om mee te mogen maken. Vandaag ga ik de stad een beetje verkennen en vanavond word ik om 6 uur opgepikt voor een borrel en diner. Morgenvroeg door naar Ho Chi Min City, ik ben benieuwd. (De koffer is trouwens inmiddels gearriveerd, was in Dubai blijven staan en is nu keurig in het hotel afgeleverd).

Groeten allemaal,

Hans

• 28 Juli 2007 - 08:27

Mitchell En Heleen:

Dag Hans,

Toch fijn dat je koffer iig weer boven water is zeg!
    Ja Bangkok is ook weer een hele indruk op zich, heb laatst vele foto's mogen aanschouwen van vriendinnen die er geweest zijn.
    Een goed weekend, liefs

• 28 Juli 2007 - 10:18

Adrie:

Hallo hansje, de computer krijg ik niet meer opgestart, nu zit ik bij lorenza op haar verjaardag dus reageer ik maar even.Heb je al de parfum gevonden voor 25 euro`s ander hoef het niet hoor voor joke mag hij best wel wat duurder zijn.Zometeen door naar lekkerkerk ma,luca en thea gaan we even langs Bij ome jaap ben ik al geweest je kreeg de groeten en hij dacht niet dat ook nog een keer op visite kwam. leuk he z`n man van in de 80!!!!!!!!!!!!!!!! groetjes van ons.

• 28 Juli 2007 - 14:44

Joke:

...leuke manier van communiceren met Adrie op deze manier...
    Hoi Hans, ietsiepietsie duurder mag wel hoor, maar alleen als je even niets te doen hebt... Geniet maar van alle luxe, je moet straks weer gewoon naar De Bult..!
    Groetjes, ook voor Adrie!

• 28 Juli 2007 - 16:12

Tonnie Van Druten:

Hans,

Bedankt voor weer een pagina van een boeiend boek. Zelfs Gerrit die nooit een boek leest vindt je verhalen mooi.

Groeten,
    Gerrit, Tonnie

• 28 Juli 2007 - 18:54

Annet:

Leuk weer op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen.
    Succes verder.

• 28 Juli 2007 - 20:52

Wim En Anja:

Hallo Hans
    Je vermaakt je prima zo te lezen, leuk hoor al die wisselende verhalen.
    Nog een goede reis en ook de groeten van Anouk en Rowan natuurlijk.

Wim en Anja

• 28 Juli 2007 - 21:15

Anneli:

Hoi Hans,
    Wel leuk dat je nog even een kijkje kan gaan nemen daar in Bangkok. Misschien je volgende lokatie (?). Het eten is natuurlijk sowieso heerlijk daar.Geniet ervan. Koos en Monique vertrekken morgen voor hun vakantie naar Bangkok.
    Wij (Chike en ik) zijn afgelopen woensdag naar de Kuip geweest voor de wedstrijd Feyenoord tegen Chelsea (1-1). Een overvol stadion, was erg leuk.
    groetjes,

• 29 Juli 2007 - 09:39

Ivonne En Jo:

Hoi Hans,

We hebben de laatste tijd computerproblemen gehad, dus vandaar dat het even heeft geduurd voor dat we op jouw leuke berichten konden reageren.
    Wat een indrukken krijg jij zo. Alsof het maar niets is vlieg je van het ene naar het andere boeiende land. Kan mij voor stellen dat het elke keer weer een andere cultuurshock is. Het vliegveld van Dubai is adembenemend he?!. Het is voor mij al weer 9 jaar geleden dat ik daar ben geweest en je weet niet wat je overkomt, ik vond het geweldig en die kleur blauw heb ik nergens anders meer zo mooi gezien als daar.

Als je straks op de Bult bent aangekomen zul je niet alleen van je jet-lag moeten bijkomen maar ook nog eens van alle indrukken die je nu in een wel zeer korte tijd hebt opgedaan.

Groetjes van Ivonne (en Jo natuurlijk)

• 30 Juli 2007 - 17:29

Lekkerkerk:

Hoi, Hans,
    als ik dit zo allemaaleens lees dan moet je toch wel een aantal kilo`s gegroeid zijn, borrel hier, verjaardag daar, uit eten nigeria,bangkok borrel en dinner bbq ect ect. fijn om je wereld reis per mail te volgen. ga zo door

Groetjes Anja, Luca en Dirk