Een lange zit....
Door: Hans Berghorst
Blijf op de hoogte en volg Hans
07 Oktober 2007 | Nigeria, Lagos
Hallo allemaal,
Gisteren zijn we naar een kerkdienst geweest, omdat we uitgenodigd waren op de trouwerij van de dochter van onze Coporate Affairs directeur (Isaac Agoye). We waren uitgenodigd voor de kerkdienst en receptie, maar aangezien Adrie wel eens zo’n kerkdienst mee wou maken zijn we daar naar toe gegaan. In twee woorden: heel bijzonder! Op weg naar de kerk kwamen we natuurlijk in een enorme file terecht en dus te laat, maar dat is niet erg, men begint in de regel toch niet op tijd. De kerk bleek een kerk in aanbouw, waar we in de open lucht, onder een soort partytent mochten plaats nemen. Wel vreemd om bij aankomst heel veel security en bewaking tegen te komen. Natuurlijk redelijk vooraan, want als witte hoor je per definitie tot de eregasten. Enkele andere Wamco collega’s waren reeds gearriveerd. Veel gasten waren in speciaal voor de bruiloft gemaakte kledij gekomen. Dat zie je want beide partijen (bruid en bruidegom) laten speciale stof maken, die dan gekregen / gekocht wordt door de gasten. Dresscode voor de genodigden van de bruidegom: perzikkleurig, voor de bruid: mintgroen. De bedoeling is dat de gasten deze kleuren in hun respectievelijke outfits laten terugkomen. Echt prachtige gewaden, maar die van de wederzijdse ouders spande de kroon: rood en goud kleurig, je kon aan de kleding alleen al zien wie de ouders waren. Er waren op de kerkdienst zeker 500 gasten. De agenda van de dienst telde 19 punten en we zagen toen al een beetje aankomen dat het geen vluggertje zou worden. Er waren maar liefst 8 dominees, waarvan er één speciaal uit London was ingevlogen. Alles gaat heel formeel, maar tegelijkertijd voor onze begrippen ook rommelig en onvoorbereid. Uiteindelijk begon de dienst met een uur vertraging. Weinig zingen, veel gebeden en toespraken. En intussen liep de temperatuur steeds verder op. Geen water meegenomen en er werd ook niets uitgedeeld. Uiteindelijk zijn we onder de dienst om half twee weggegaan, het voorbeeld daarbij volgend van veel anderen. De dienst heeft nog tot kwart over drie geduurd hoorden we later en de receptie schijnt ongeveer hetzelfde verloop gehad te hebben. Daar zijn 650 mensen geweest naar we gehoord hebben.
Hans List is inmiddels al weer een weekje terug en heeft mogen “ruiken” aan wat Nigeria is. Niet echt een vakantieland, maar er is genoeg te zien en te doen en je doet er in ieder geval onvergetelijke indrukken op.
Boris heeft inmiddels z’n tweede verjaardagsfeestje er al weer opzitten, op een Shell compund dit keer. Succesformule is hier het huren van een waterglijbaan voor het zwembad, de kinderen hebben het uitstekend naar hun zin, terwijl de ouders aan de rand van de pool een biertje drinken. Ook de komende twee weken heeft hij weer partijtjes, dus de integratie begint werkelijk op gang te komen. Alleen met het vriendjes maken wil het niet echt vlotten, maar vooral om de simpele reden dat er weinig jongens van zijn leeftijd zijn. Maar deels ook door zijn eigen eenkennigheid komt het nog niet echt vaak tot speelafspraken. Dus dan maar met Adrie spelletjes doen of het zwembad in. Daarnaast natuurlijk veel sporten, tennissen vindt hij erg leuk dus nu proberen we extra les voor hem te regelen. Adrie is uitgenodigd om met wat Engelse expatvrouwen mee te gaan doen aan karateles, je moet toch wat en je leert weer nieuwe mensen kennen.
Morgen vertrek ik voor een weekje naar Dubai, daar wordt, georganiseerd door ons zusterbedrijf in Leeuwarden een Supply Chain workshop gehouden waar Alex Irete (onze supply chain manager) en ik namens Wamco naar toe gaan. Door de ongelukkige vluchtschema’s zijn we een week weg voor twee dagen workshop. Maar dan kan ik wel gaan shoppen, want onze camera kon na de duik met Adrie in zee niet gereanimeerd worden.
Groeten,
Hans
Groeten,
Hans
08 Oktober 2007 - 07:31
Tonny:
Besdte Hans en Adrie,
Vandaag is de eerste morgen, dat ik ook de prive mails mag openen. Normaal is dit werk van Tity.
Maar de werkzaamheden zijn anders ingedeeld, want sinds vorige week ben ik zonder "werk". Recrea Verhuur, de bemiddeling van recreatieve verhuur, is per 1 okt over gegaan naar de nieuwe eigenaar.
Nu komt er eindelijk rust in huize Tuitert.
Dit is een opmerking van Tity.
Wij zullen wel zien hoe dat zich verder gaat ontwikkelen.
Tity is nu al een drietal dagen bij Berdy onze dochter te wachten op de komst van de derde. Maar de baby heeft besloten om toch nog even lekker bij moeder in de buik te blijven. Tity moet gewoon de natuur accepteren en wachten op de vevalling.
Wannneer dit allemaal goed verloopt , dan gaan wij 31 okt naar China.
Onze vriend Henny Jennner , opent op de dinsdag 6 nov zijn nieuwe fabriek waarin hij een partner is.
De opening gaat gepaard met een hele deliegatie van uit Nederland en wij mogen dan de eerste week met deze delegatie meereizen.
Na deze reis ga ik mij beraden met welke activiteiten ik mij in deeltijd bezig ga houden.
De komende 3 weken ben ik nog druk met het inwerken van de nieuwe eigenaar van Recrea en het legen van postbakken en zaken die tot op heden zijn blijven liggen.
Adrie /Hans succes en veel gezondheid en geniet van deze periode.
mvrgr. Tonny. -
08 Oktober 2007 - 08:20
Mitchell En Heleen:
Hallo Hans, karate kid en Boris,
Wel leuk dat jullie die bruiloft hebben meegemaakt.
Helaas dus ook geen foto's van?! (ben benieuwd naar de kleding).
En Hans heeft dus een leuk tripje te doen "Dubai", ben wel een beetje jaloers eerlijk gezegd!
Hier gaat alles z'n gangetje, ons "zwart witte pluizige kind" is gisteren 4 geworden!
Tot horens, liefs van ons.
08 Oktober 2007 - 09:48
Elly Swemmer:
Hallo allemaal ik had even een weekje gemist maar ben nu met de fotos weer op de hoogte Ik zag laatst een stukje op tv van Lagos en het verkeer daar, nu begrijp ik dat je erg lang doet over een kort stukje wat een verkeer. Verder hier alles goed. Groetjes de Swemmers -
08 Oktober 2007 - 15:10
Franka:
Waar ik benieuwd naar wordt is hoeveel jullie zelf van de cultuur opsnuiven. Worden jullie ook gemakkelijk? en begint alles ook een uurtje later? -
08 Oktober 2007 - 18:08
Lida:
zo jullie feesten wat af zeg.ook boris is nu van de partij met zijn vewrjaardag
feestjes gezellig hoor boris.
dat zijn nog eens bruiloftenzeg wat een mensen.maar helaas geen foto's dit keer.
adrie je kan beter een onderwater camera aanschaffen.wat jammer dat er nog steeds geen vriendjes bij komen voor boris.
hoe gaat het op school,volgens mij gaat dat steeds beter.
hier gaat het goed valencia heeft een uitnodiging gekregen om met nog 45 andere kinderen aan een marathon mee te lopen.dat houd in elk kind loopt 1 kilometer en aan het eind gezamelijk 190 meter.dit alles om het kind met diabetes meer aandacht te schenken want ieder jaar komen er veel kinderen met diabetes bij.dit gaan we in athene doen,niet naast de deur dusja en we moeten vliegen he ons eerste keer spannend,maar we gaan het doen.
ze lopen op 4 november en het word uitgezonden op 14 nov wereld diabetes dag.hoe het gaat verlopen horen jullie nog wel.
gtoetjes van sjaak lida lorenza en valencia pootje bono -
12 Oktober 2007 - 17:36
Teus,Wilma En Kids:
Hi Hans,Adrie en Boris,
Waanzinnig spannend en leuk wat jullie allemaal mee maken.
We zijn wel vreselijk nieuwsgierig naar die bruidskleding,
Ook heel leuk dat Boris het tennissen zo leuk vind.
Wie weet vind hij daar een leuk vriendje,
Ook gaaf dat hij nog een keer zijn verjaardag heb mogen vieren.
Wij wensen jullie alle goeds,
Teus,Wilma en de kids. -
12 Oktober 2007 - 17:44
Andra:
Haii ik mis jullie allemaal hopelijk krijgt boris heel veel vriendje ik heb ook heel veel vriendjes gekregen en ik heb met iemand ik vind het jammer dat jullie verhuist zijn ik zou wel een keer met boris in die zwembad willen zwemmen ik heb jullie hele website door gelezen
GROETJES
Andra -
23 Oktober 2007 - 11:07
Marieke:
Hallo Hans en Adrie
We hebben de latste maanden enkele bruiloften in de familie gehad. Zo hoorden wij dat je in Nigeria bent. Vanaf nu blijven we op de hoogte van jullie werk en belevenissen.
Groet van je nicht Marieke + gezin uit Amersfoort