Verkiezingsweekeinde
Door: Hans Berghorst
Blijf op de hoogte en volg Hans
13 April 2007 | Nigeria, Lagos
Hallo allemaal,
Allereerst bedankt voor jullie reacties op de weblog, ik vind het erg leuk als jullie blijven reageren.
Afgelopen woensdag om 4 uur 's middags werd door de "government" bekend gemaakt dat de volgende donderdag en vrijdag waren uitgeroepen tot "public holiday", dus alle overheidsdiensten, banken etc. zijn dan vrij. Ook is in principe al het kantoorpersoneel vrij. We hebben meteen overlegd wat we bij WAMCO zouden doen. Doorwerken en de meerkosten (toeslag 200%) maar voor lief nemen. Officieel zijn de vrije dagen afgekondigd om mensen die moeten reizen om te gaan stemmen daar beter toe in staat te stellen. Echter, de officieuze reden is dat een van de presidentskandidaten beticht is van fraude en uitgesloten is van de verkiezingen. Donderdag zou zijn hoger beroep dienen bij de supreme court, maar op een public holiday heeft de rechtbank geen zitting, dus dat is een mooie bijkomstigheid.....
De Expats is op het hart gedrukt om vooral zaterdag in huis te blijven en niets te ondernemen. Tevens worden we de laatste dagen via SMS op de hoogte gehouden waar rellen plaatsvinden en waar we dus niet naar toe moeten gaan. Helaas vinden deze rellen ook al op de eilanden plaats, maar ik heb er gelukkig nog niets van meegekregen.
Zondag gaan we als het rustig is toch maar naar de beachhut om lekker te luieren.
Het werken hier begint al aardig te wennen en volgende week neem ik meeste zaken van mijn voorganger over en ben dan echt in functie. Ik begin zoals ik gewend was vroeg. Om 6.45 uur van huis en als het verkeer meezit ben ik om 7.15 uur op het werk. In de tegengestelde richting staan altijd enorme files de eilanden in waar het economische centrum van de stad is (banken, telecom etc.) Op de ca. 8 km lange third mainland bridge (foto) staan elke dag weer duizenden auto's in de rij om naar de eilanden te kunnen. Wat dat betreft rij ik consequent in de goede richting, want 's avonds gaat het verkeer de andere kant op. Voorrang is hier een recht van nemen, niet een plicht van geven, met een grote chaos tot gevolg. Voor donker moet je de brug over (veiligheid) en dus ben ik meestal om 18.30 uur thuis. En Antoine zorg dan consequent voor een goede maaltijd, het went snel.
groeten, Hans
groeten, Hans
13 April 2007 - 19:12
Lekkerland:
he hans wij zijn net terug van de chinees,was best lekker maar niet allemaal sonjabakker proef maarja vrijdag pas weer wegen dus we kunnen er deze week nog tegen aan
net mailtje van adrie gehad ,wil jij ze effe leren hoe ze moet internetbankieren,want volgens mij kan ma dat zelf ha ha
word er bij jullie ook op zaterdag gewerkt,of begint nu ook je weekend ?
groetjes maar weer
ps volgens mij heb ik nog nooit zoveel tegen jouw gepraat als op de web nu echt lache groetjes jeanine -
15 April 2007 - 14:51
Joke En Gert:
Wat ontzettend leuk om jou aan de telefoon te hebben naar aanleiding van de geboorte van onze pups. Het zijn inderdaad prachtige labradors (in spé) en het is jammer dat je ze niet even kunt komen bekijken... Ze groeien ook als kool en voor je het weet zijn het grote honden. Wonderlijk trouwens dat in 9 weken tijd zulke moppies "ontstaan". De eerste paar dagen sliep ik naast het hele spul, maar toen Gert 's nachts niet thuis was, heb ik alle deuren open gelaten, zodat ik ze vanuit de slaapkamer ook kon zien en horen. De kat vond dit ook haar ultieme kans om bij mij op bed te komen...
Zoals je waarschijnlijk ook al wel weet hebben we hier echt zomers weer. Heerlijk en Adrie zal hier ook niet ongelukkig om zijn.
Hoop dat je het weekend een beetje doorgekomen bent, ondanks de beperking in je vrijheid; je kunt altijd nog een duik nemen in het zwembad.. heerlijk!
Hartelijke groetjes uit Elspeet!
Joke.
17 April 2007 - 15:53
Suzanne:
hoi ome hans
zo te lezen gaat het daar allemaal best goed!
u heeft het grote nieuws vast wel van tante adrie gehoord?? ik ben verloofd 2e paasdag! heel erg leuk en gezellig in parijs!!! u bent uitgenodigt op mn feestje maar ja dat zal niet meevallen!!
ik/wij vinden het erg leuk om alles wat u daar meemaakt ook een beetje mee te beleven!!!
veel liefs suzanne