Dichtbij maar toch anders - Reisverslag uit Abidjan, Ivoorkust van Hans Berghorst - WaarBenJij.nu Dichtbij maar toch anders - Reisverslag uit Abidjan, Ivoorkust van Hans Berghorst - WaarBenJij.nu

Dichtbij maar toch anders

Door: Hans

Blijf op de hoogte en volg Hans

08 Juli 2010 | Ivoorkust, Abidjan

Beste Allemaal,

Vanuit Nigeria exporteren we naar een aantal Westafrikaanse landen, waaronder Ivoorkust.
Ik ben hier nu met een collega om een importeur te bezoeken die onze producten hier op de markt brengt. Hoewel slechts 2 uur vliegen van Lagos is het toch een andere wereld. Dat komt voornamelijk omdat Ivoorkust een Franse kolonie is geweest en Nigeria een Engelse. Hoewel je het niet zou denken is het hier allemaal wat gedisciplineerder, het lijkt meer georganiseerd en ook een duidelijk minder rommelig straatbeeld. Maar toch ook net als in Lagos veel verkeer en natuurlijk veel aandacht voor het WK voetbal.
Gisteravond in het hotel voor we gingen eten (we lopen in tijd 2 uur achter op Nederland) Spanje zien winnen van Duitsland. Dat wordt nog lastig aanstaande zondag. Zondagavond natuurlijk kijken in het Holland house in Lagos, zal wel een drukke boel worden, maar heel gezellig.
Boris heeft vandaag z'n laatste schooldag in Nederland, morgen vrij en vanaf maandag op voetbalkamp.

groet,

Hans

• 08 Juli 2010 - 09:41

Heleen:

We kunnen alleen maar hopen en duimen voor zondag!!
    Fijn weekend alvast, groetjes Mitch en Heleen.

• 09 Juli 2010 - 18:30

Annemieke:

Ha Hans,

Ik hoop dat NL wint zondag! Dat wordt een gezellig feest overal.

Het is zeker wel even wennen nu Adrie en Boris in Nederland zijn.

Werk ze en groetjes, ook aan Adrie en Boris,
    Annemieke

• 10 Juli 2010 - 07:52

Tonnie:

Zijn ze voor Nederland in zuid Afrika? Ik wel ik heb helemaal niets met voetbal en hoop toch dat Nederland de winnaar van dit wereldkampioenschap wordt.
    Veel mensen lopen te puffen in Nederland door de hitte Boris en Adrie zullen minder moeite hebben met het Afrikaanse weer in Nederland.

Bedankt voor je bericht, groeten van,
    Tonnie en...Gerrit natuurlijk