Een doorsnee week - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Hans Berghorst - WaarBenJij.nu Een doorsnee week - Reisverslag uit Lagos, Nigeria van Hans Berghorst - WaarBenJij.nu

Een doorsnee week

Door: Hans Berghorst

Blijf op de hoogte en volg Hans

15 Juli 2007 | Nigeria, Lagos

Hallo Allemaal,

Deze week zal het een korte bijdrage worden, om de simpele reden dat er niet zoveel te melden valt. Wel “aan mogen zitten” bij een diner met de Nederlandse Ambassadeur in Nigeria. Een paar keer per jaar organiseert de Nederlandse Ambassade een diner voor directeuren van de Nederlandse bedrijven in Nigeria. Doel is bij te praten over de ontwikkelingen in het land (politiek, veiligheid, economie) maar ook om bedrijven beter kennis met elkaar te laten maken. En dat alles natuurlijk onder het genot van een drankje en een diner. Afgelopen week is de Ambassadeur met z’n vrouw ook nog bij Wamco op bezoek geweest. We hebben hem laten zien waar we mee bezig zijn. In de markt, in de fabriek, waar onze uitdagingen liggen en natuurlijk waar wij support van de Ambassade verwachten. Aansluitend rondleiding door de fabriek en rond de middag waren ze al weer op weg naar de volgende afspraak.
De periode van hevige regenval lijkt zo langzamerhand voorbij te gaan. Er valt af en toe nog wel een forse bui, maar frequentie en duur lijken toch af te nemen, of zou dat slechts de gewenning zijn. Door de regenval is de toestand van de wegen in heel korte tijd enorm verslechterd. Ik heb het al eerder gemeld, maar af en toe waan je jezelf op een off te road circuit in plaats van op gangbare wegen. Ik ben erg blij met mijn 4 wheel drive en dan specifiek met de ruimte tussen motor en de weg. Vaak staan er rijen auto's stil nadat ze door een enorme plas hebben gereden, allemaal met pech door de overvloed aan water. De weg voor mijn huis ligt er helemaal uit en is vervangen door een aaneenschakeling van diepe en nog diepere kuilen. Van de week kreeg ik een brief door de deur waarin gemeld stond dat de bank verderop in de straat de renovatie sponsored. De volgende dag werd met grof geweld het overgebleven asphalt verwijderd en langs de weg geschoven. Verder is er nog niets gebeurd, is de sponsoring gestopt of moet er nu eerst een vergunning worden aangevraagd?
De berichten uit Nederland zijn wel goed, Boris heeft vakantie en vermaakt zich op allerlei logeerpartijen. En Adrie merkt nu toch wel dat de verhuizing erg dichtbij begint te komen. Nog minder dan een maand en dan zitten we echt in Nigeria. Gisteren heb ik alvast de glijbaan en de kleine trampoline bij het zwembad gezet, dan kan Boris er meteen in. Zijn voornemen om van de kleine trampoline op de grote te springen en dan al dan niet met salto in het water, is bij nader inzien niet zo’n goed idee; Laten we het maar eerst bij de kleine trampoline houden.

Nog een ruime week werken en dan (met omweg) naar Nederland, lekker vakantie!

Groeten,

Hans

• 15 Juli 2007 - 11:04

Margreet:

Ha (ome) Hans,

Wat 'n leuke stukjes elke keer weer. Als 'k jouw verhalen lees, ben 'k weer ff helemaal in Afrika. 'k Heb ook echt weer veel zin om te gaan, maar moet helaas nog 7 (!!!) maanden wachten. Nou ja over 6 weken ga 'k voor 'n korte vakantie ff naar Tunesie. Tja dat is dan wel Noord-Afrika, maar wel Afrika;)

Op dit moment zit 'k in m'n uppie in Bergambacht(gelukkig maar voor 'n weekendje...) 'k Had gehoopt op lekker weer... lekker zonnen in de tuin, maar nu regent het ineens weer... nou ja echt Nederland!
    De rest van de familie heb 'k vrijdag op schiphol uitgezwaaid. Zij zijn nu aan 't bijkomen en genieten in Canada.

Werkse de komende week en geniet van de vakantie (!) in Nederland!!!

Liefs Margreet

• 15 Juli 2007 - 16:21

Heleen:

Dag Hans,

Kort maar krachtig zullen we maar zeggen!
    Nou, dat ruime weekje werken kom je ook wel weer door, en dan kun je je "langverwachte gasten", (nou ja gasten...dit zijn natuurlijk de permanente, dierbare logees die straks jouw kant op komen en tevens niet meer weg zullen gaan als het goed is!!) verwelkomen/in de armen sluiten!!!!!!

Hier is het erg warm..

De groeten.

• 15 Juli 2007 - 20:40

Anneli:

Hoi Hans,
    Even tijd om jouw mail te lezen nu de kids liggen te dutten. Hopelijk wordt het geen 30 graden wanneer jij naar Nederland op vakantie komt. Met 20 tot 25 graden kan jij toch aardig afkoelen na die warmte daar. Morgen gaan wij naar de Antwerpse zoo (ook Boris), dus wij hopen ook op een droge dag met een graad of 25.
    groeten en misschien zien we je nog voor 17 augustus.

• 16 Juli 2007 - 16:13

John:

He Hans,nog even !Wel deze week effe haarkleur van Adri gecheckd.Gelukkig geen zwart maar mooi rood.Na je vakantie in Nederland wordt Nigeria wel echt serieus:wel in goed gezelschap.Die salto kan je Boris natuurlijk wel even voordoen.Nu kun je nog oefenen.Grappig dat jullie op 17 Aug.vertrekken.De v.dag gaan wij naar N.India resp.Wies naar Nepal.Allemaal heel spannend.Misschien kunnen we elkaar na de Efteling(!)nog even treffen om een borrel ten afscheid te nemen.Hoor wel of je daarvoor tijd hebt.Lijkt ons wel leuk.Kunnen we er over hebben om NRC te polsen jouw column wekelijks te plaatsen.Lijkt me gezien de avonturen in Lagos en jouw schrijfwijze wel erg interessant.Groet John

• 22 Juli 2007 - 09:05

Henk En Oby:

hans

voor je vertrekt uit Nigeria nog even een berichtje uit de Bult.Hier is alles goed en we hopen dat je een leuke tijd in Azie hebt. Pas goed op jezelf en tot begin augustus.

groeten
    henk en oby