Party Time !!
Door: Hans Berghorst
Blijf op de hoogte en volg Hans
22 Juni 2008 | Nigeria, Lagos
Beste allemaal,
De laatste week voor de vakantie is aangebroken. Vrijdag is de laatste schooldag en vrijdagavond zit het vliegtuig vol met gezinnen (inclusief wij) die naar Nederland, of waar ook ter wereld gaan.
Dit is de tijd van afscheid en afscheidsfeestjes, kortom: Party Time!! Expat leven betekent kennis maken met veel nieuwe mensen, maar ook afscheid moeten nemen van vertrekkers. En (bijna) geen vertrek zonder een feestje. Er zijn veel gezinnen die de komende weken gaan vertrekken naar een nieuwe posting. Cairo, Qatar, Bahrein, Kopenhagen, Belgie, Jakarta, zo maar een greep uit de plaatsen waar deze gezinnen het proces van wennen, aanpassen en ontdekken weer gaan beleven. De afscheidsfeestjes zijn bijna standaard geconcentreerd om de “pool” van een compound. Voor de kinderen is er natuurlijk de springkussen waterglijbaan en de ouders nippen aan een drankje en eten een hapje. Als je er gevoelig voor bent wordt je binnen de kortse keren alcoholist hier.
Het afscheid nemen valt soms zwaar. Heb je net een wat sterkere band dan elkaar alleen treffen op de zoveelste party, is de tijd van afscheid nemen al weer gekomen. En contacten blijven onderhouden is met zoveel afstand ertussen bijna onmogelijk.
Gisteravond natuurlijk weer naar het Holland House geweest, iedereen was er weer helemaal klaar voor, alleen het Nederlands elftal wat minder bleek tijdens de wedstrijd. Jammer, maar de beste heeft gewonnen hebben we moeten concluderen. Dat er nog een tikje “oranje” zit aan het Russsische elftal is niet meer dan een schrale troost.
De laatste week voor de vakantie heb ik nog erg druk. Maandagavond functioneringsgesprek met de School Directeur, dinsdagavond de afsluitende kindermusical op school, woensdagavond de laatste schoolbestuursvergadering en donderdagavond het afscheidsfeestje van Ditta en Iman die naar Kopenhagen vertrekken. En vrijdagavond het vliegtuig in op weg naar Nederland. Zaterdag hebben we meteen een 40-jarige bruiloft, dus het feesten gaat gewoon door.
We wensen iedereen een prettige vakantie met veel mooi weer.
Groeten,
Hans
We wensen iedereen een prettige vakantie met veel mooi weer.
Groeten,
Hans
22 Juni 2008 - 20:57
Fam Zwiers:
Hallo daar !
Na net een poos geskypd te hebben met Adri en wetend dat alles oke is daar, ook nog even een berichtje op de weblog.
Een prettige terug reis,
en niet te laat bij de kapper Adri!
groeten van Wim Anja Anouk en Rowan
22 Juni 2008 - 21:20
Heleen:
EINDELIJK!!
Ik wens jullie een hele goede terug reis.
Afscheid nemen is nooit leuk!!
Een hele fijne vakantie, en geniet van jullie tijd in NL.
xx Heleen. -
23 Juni 2008 - 14:03
Mike & Ruby:
Het feesten voor jullie houdt niet op,voor ons is het inderdaad over en uit! Maar ja,zeg nu eerlijk.....het leek er ook niet op!!
De Russen hebben verdiend gewonnen,Hiddink heeft zijn best gedaan!!
Voor jullie is het ook bijna zover.......naar huis........!!
Home is where the heart is.........!!
Dus jullie vallen gelijk al zaterdag met je neus in de boter!!
Boris zal het ook wel heel erg fijn vinden om weer met zijn vrienden herenigd te worden!!
"Home sweet home"
Wij wensen jullie een hele goede terugreis en een heel fijne thuiskomst !!
Liefs,
Mike,Ruby,Jaimy & Sjors -
24 Juni 2008 - 17:27
Luuk Elting:
Yes boris, bijna vakantie en ik wil heel graag met je spelen.
grappige foto's heeft je vader geplaatst.
Groet luuk -
26 Juni 2008 - 11:49
Jolande:
Beste mensen in het verre Nigeria, ik ken jullie niet persoonlijk maar heb een "vriend" die in Nigeria woont en werkt. Net als jullie (begrijp ik uit jullie verhalen) wilde die daar een helpende hand bieden. Ik zou heel graag contact met jullie willen om het een en ander te vragen... Zouden jullie me willen mailen om wat dingetjes samen door te nemen? Alvast bedankt en heel veel succes met jullie plannen daar! Jolande (vrishona@hotmail.com) -
30 Juni 2008 - 17:31
Elly Swemmer:
Veel plezier nog met al die feesten daar.Tot volgende week en goeie reis. Ik bel je volgende week.Groeten van ons allemaal.